Lepsze oblicze Hot Doga

Kiedy staracie się zdrowo jeść i pytasz męża co chciałby na obiad, a on odpowiada „Hot Dogi”.

Zapytałaś? No to teraz wyjdź z tej sytuacji z twarzą 😉

 

 

Puchatą, napompowaną bułę pszenną zamieniasz na grahamkę. Kroisz ją na pół i zapiekasz w rozgrzanym do 180° piekarniku bądź wrzucasz na patelnie grillową.

W międzyczasie najwypaśniejsze parówki jakie znajdziesz u rzeźnika wrzucasz do gotującej się wody na 2 min.

Przygotowujesz dodatki…

  • kiełki
  • pomidor
  • ogórek świeży
  • pikle
  • cebula, cienko pokrojona i przelana wrzątkiem (jeśli wolno ci zaszaleć to polecam tą prażoną – zło absolutne 😉 )
  • odrobina twardego, startego sera (niekoniecznie)

 

…oraz sos:

  • musztarda ostra
  • ketchup
  • 2 krople sosu worcestershire
  • pieprz
  • majeranek

 

Parówka w bułę, sos na parówę, a dodatki na sam szczyt. Smacznego!
_MG_2592

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *